Zelfhulpcursussen

hands-slider

Leer Jin Shin Jyutsu kennen

Jin Shin Jyutsu gaat niet over spanningen loslaten maar over de oorzaak van de disharmonie te ontsluiten

 

Jin Shin Jyutsu is een zachtaardige behandelmethode, theoretisch te vergelijken met acupunctuur. De behandeling bestaat uit het activeren van de gewenste verbindingen tussen huid en verstoorde lichaamsfuncties door de huid op bepaalde plaatsen enkele minuten zacht aan te raken met de hand, meestal over de kleren heen.

 

Zelfhulpweekend / 27 – 28 oktober 2018

In deze cursus besteden we specifiek aandacht aan de 26 veiligheids-energiesloten (VES) die zich aan weerszijden op ons lichaam bevinden.

Onze gezondheid en harmonie hangen af van de mate waarin de levensenergie constant en vrijelijk door ons lichaam kan stromen. Wanneer we in ons dagelijks leven emotioneel, fysiek of mentaal overbelast raken, wordt als het ware ons ‘remsysteem’ geactiveerd. Soms hoopt de energie zich in een bepaald lichaamsdeel op. We kunnen deze energie weer goed op gang brengen met behulp van de 26 plaatsen die wij de ‘veiligheids-energiesloten’ noemen. Wanneer de veiligheidsenergie-sloten vrij zijn, kan de energie zijn weg weer gaan.

De cursus

Waar bevinden deze veiligheids-energiesloten zich precies op het lichaam? Ondersteunt een bepaald veiligheidsenergieslot  nu de inademing of de uitademing? Welke functie vervult dit veiligheidsenergieslot? Welke speciale combinaties voor zelfhulp zijn te maken? Deze vragen en nog vele andere aspecten hoop ik dit weekend de revue te laten passeren.

Het weekendprogramma start zaterdagochtend met een korte samenvatting en voor sommige deelnemers opfrisser van de basisbeginselen van Jin Shin Jyutsu.

Daarnaast geven we aandacht aan elk veiligheidsenergieslot apart en staan ook stil bij alledaagse ongemakken, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn, kramp in de kuiten, wondjes of een vervelende bui (‘stemmingen‘) en oefenen grepen die daarbij van pas kunnen komen.

De cursus wordt gegeven in Praktijk de Rode Deur te Midlaren*, en beslaat 4 dagdelen: zaterdag en zondag ochtend en middag.

Datum: 27-28 oktober 2018
Locatie: Praktijk de Rode Deur, Midlaren
Kosten: 180E per persoon, inclusief cursusmateriaal
Inlichtingen en opgave: info@rodedeur.nl | 06-47002748 | www.rodedeur.nl

Bekijk hier de brochure

 

Cursus Dagelijks Onderhoud

De naam ‘Dagelijks Onderhoud’ zegt het eigenlijk al, het doel is Jin Shin Jyutsu dagelijks op uzelf leren toe te passen en daarmee uw fitheid op peil te houden. Jin
Shin Jyutsu werkt op drie niveaus tegelijk:

  • verbetert lichamelijke klachten-fysiek
  • zorgt voor een betere stemming- emotioneel
  •  helpt u evenwichtiger te zijn- verstand.

We starten met basale Jin Shin Jyutsu-stromen en nadat we een techniek hebben
uitgeprobeerd op onszelf en eventueel op elkaar, verdiepen we ons in de mogelijke
toepassingen en praten over wat er nu eigenlijk in het lichaam gebeurt. Het is de
bedoeling dat u als deelnemers na het volgen van deze cursus met een toolkit
‘Dagelijks onderhoud’ naar huis kunt, om daar verder mee aan de slag te gaan en
blijven.

Tussen de middag wandelen we voor lunch naar het Natuurvriendenhuis de Hondsrug in Noordlaren. Dit is ook een goed adres voor mensen die willen overnachten!

Datum: volgt
Locatie: Praktijk de Rode Deur, Midlaren
Kosten: 180E per persoon, inclusief cursusmateriaal
Inlichtingen en opgave: info@rodedeur.nl | 06-47002748 | www.rodedeur.nl

 

RTop