Wat is Jin Shin Jyutsu?

Een non-invasieve behandelmethode

In onze aanleg en ontwikkeling zijn er verbindingen tussen de huid en andere delen van het lichaam zoals organen en spieren. Ook bestaan er verbindingen tussen de huid en vitale processen zoals ademhaling, stofwisseling en slapen. In die verbindingen kunnen verstoringen ontstaan, we voelen ons dan niet lekker, gespannen, moe, uit balans of zelfs ziek. We merken dat aan lichamelijke en psychische klachten zoals slaapproblemen, spanningen, pijn en vermoeidheid. Omdat op bepaalde delen van de huid de verbindingen door aanraking zijn te beïnvloeden kunnen daarmee ook de verstoorde lichaamsfuncties gunstig worden beïnvloed en de klachten verminderd.

Theoretisch gezien is Jin Shin Jyutsu te vergelijken met acupunctuur, echter de aanraking wordt door de behandelaar over de kleding heen gedaan en is niet-invasief.

Als de verbindingen tussen huid, organen en processen goed functioneren voelen we ons lekker, ontspannen, opgelucht, opgeruimd of in balans. We kunnen dan spanning en ontspanning goed van elkaar onderscheiden, en gaan gemakkelijk en effectief om met drukte, belasting en stress. We kunnen ons goed richten op de belangrijkste punten (focussen) en houden onze concentratie langer vast, hebben minder of geen pijn en herstellen snel van vermoeidheid.

Veel klachten hebben een lichamelijke oorzaak en kunnen gemakkelijk stemming, concentratie of  veerkracht beϊnvloeden. Maar het kan ook anders:psychische klachten hebben vaak ook een lichamelijk effect. Zo kunnen stress, zorgen, woede of angst leiden tot pijn in de schouders, lage rugpijn of hoofdpijn, maar ook tot kortademigheid of stagnaties in de stofwisseling. Bij veel klachten is het niet meer te achterhalen of de oorzaak van een klacht psychisch of lichamelijk is.

Behandeling

Jin Shin JyutsuJin Shin Jyutsu is een zachtaardige behandelmethode. De behandeling bestaat uit het beïnvloeden of activeren van de gewenste verbindingen tussen de huid en de verstoorde lichaamsfuncties door de huid op bepaalde, weloverwogen plaatsen enkele minuten aan te raken met de hand. De zachte aanraking wordt door de behandelaar over de kleding heen gedaan. Behandeling direct op de huid heeft meestal een sterker of sneller effect en wordt soms in ernstige situaties toegepast.

Het aantal en soort behandelingen is afhankelijk van de klacht (hoe erg het is, en hoe lang het duurt), en natuurlijk ook hoe goed men op deze benadering reageert. Bij chronische klachten en ernstige ziekteprocessen zijn vaak meer behandelingen nodig voor de eerste effecten.

Het is uitermate belangrijk dat de behandeling professioneel, zorgvuldig, terzakekundig en met aandacht, uitgevoerd wordt.

De behandelingen zijn er ook op gericht toename van klachten tegen te gaan en terugval in oude patronen te voorkomen. De client ontvangt daarom na elke behandeling instructies voor zelfhulp, ter ondersteuning van de professionele behandeling.

Na eenmaal kennis gemaakt te hebben met de inzichten en de werking van JSJ en door behandeling en training, zult u een levenlang tot zelfhulp in staat zijn. JSJ is heel eenvoudig toe te passen en u ontdekt gaandeweg wat het beste voor u is.


Voorbeelden van behandeleffecten - Meer ontspannen voelen en gunstige invloed op bloeddruk - Minder piekeren, een opgeruimd gevoel - Meer focus, een betere concentratie - Oplossen van langdurige vermoeidheid - Minder hoofdpijn - Betere spijsvertering, een betere nachtrust - Verbetering huidconditie (bv bij acne) - Soepelere spieren en minder pijn - Diepere ademhaling (gunstig bij hyperventilatie) - Verdwijnen van lusteloosheid en neerslachtigheid - Afname van klachten in nek, schouder, armen - Terugdringen chronisch energietekort - Herwinnen van zelfvertrouwen

Voorbeelden van toepassing - Chronische pijnklachten - Uitputtingsverschijnselen - Gebrek aan veerkracht - duizeligheid - Bij spanning en werkstress - Hardnekkig gebrek aan energie bij intensieve medische behandeling, - Extreme vermoeidheid en andere ongewenste bijwerkingen van bestraling en/of chemokuur - Ondersteuning bij postoperatief herstel - Klachten aan het bewegingsapparaat

 

RTop