Summertime cursus Frankrijk

frankrijk-home-slider

De Rode Deur organiseert elk jaar in Noord Frankrijk een intensieve cursusweek Jin Shin Jyutsu.

Dit jaar voor het eerst tijdens de grote vakantie de kans om intensief kennis te maken met Jin Shin Jyutsu!  Wij verwelkomen u graag in de week van 30 juli tot en met 5 augustus 2017 op Lothlorien.

 

Wat doet Jin Shin Jyutsu?

In onze aanleg en ontwikkeling zijn er verbindingen tussen de huid en andere delen van het lichaam zoals organen en spieren. Ook bestaan er verbindingen tussen de huid en vitale processen zoals ademhaling, stofwisseling en slapen. In die verbindingen kunnen verstoringen ontstaan, we voelen ons dan niet lekker, gespannen, moe, uit balans of zelfs ziek. We merken dat aan lichamelijke en psychische signalen zoals slaapproblemen, spanningen, pijn en vermoeidheid. Omdat op bepaalde delen van de huid de verbindingen door aanraking zijn te beïnvloeden kunnen daarmee ook de verstoorde lichaamsfuncties gunstig worden beïnvloed en de signalen verminderd.

Theoretisch gezien is Jin Shin Jyutsu te vergelijken met acupunctuur, echter de aanraking wordt over de kleding heen gedaan en is niet-invasief.

Jin Shin Jyutsu werkt op drie niveaus tegelijk:

  •  verbetert lichamelijke klachten -fysiek
  •  zorgt voor een betere stemming – emotioneel
  •  helpt u evenwichtiger te zijn – verstand

Veel signalen hebben een lichamelijke oorzaak en kunnen gemakkelijk stemming, concentratie of veerkracht beϊnvloeden. Maar het kan ook anders: psychische vraagstukken hebben vaak ook een lichamelijk effect. Zo kunnen stress, zorgen, woede of angst leiden tot pijn in de schouders, lage rugpijn of hoofdpijn, maar ook tot kortademigheid of stagnaties in de stofwisseling. Vaakis echter niet meer te achterhalen of de oorzaak psychisch of lichamelijk is. Bij Jin Shin Jyutsu zelfhulp ligt het accent op ‘ leren door te doen’.

Summertime – de cursus

Na een korte inleiding in de grondslagen en methode van Jin Shin Jyutsu- o.a. uitleg over de veiligheidsenergie-sloten die we aan weerszijden van ons lichaam hebben- worden practische technieken ingeoefend, die deelnemers in staat stellen Jin Shin Jyutsu bij terugkomst thuis te blijven oefenen. Daarom staan we ook stil bij wat we kunnen doen om Jin Shin Jyutsu in ons dagelijks ritme in te passen. Door de zachtaardige, niet-invasieve aard kan een Jin Shin Jyutsu- behandeling nooit schadelijk zijn .

De zelfhulpworkshop beslaat 5 ochtenden, maandag tot en met vrijdag. Het wordt een leerzame week vol ontspanning!

 

Kosten deelname : 200 euro, cursusmateriaal inclusief

30 juli tot 5 augustus 2017

Voor nadere informatie :

info@rodedeur.nl/ www.rodedeur.nl

Drs. Winy Verdegaal

0647002748

 

RTop