Workshops & Cursussen

Basiscursussen

In drie basiscursussen wordt aandacht besteed aan de traditionele zelfhulp van Jin Shin Jyutsu. Na een korte inleiding in de grondslagen en methode van Jin Shin Jyutsu worden praktische technieken ingeoefend, die u in staat stellen tot zelfhulp. Door de zachtaardige, niet-invasieve aard kan een Jin Shin Jyutsu-behandeling nooit schadelijk zijn en kan het de werking van andere behandelmethoden niet verstoren.

Deze cursussen worden gegeven  in Praktijk de Rode Deur te Midlaren*, en beslaan 4 dagdelen: zaterdag en zondag ochtend en middag. Praktijk de Rode Deur ligt op slechts een half uurtje rijden van de stad Groningen, in de kruin van Drenthe; centraal gelegen voor de regio Noord Nederland. Per cursus per persoon 180,- incl. cursusboek en 2x lunch. Aantal deelnemers per cursus is maximaal 10.

Dagelijks onderhoud  

In de cursus ‘Dagelijks onderhoud' maakt u kennis met een variatie aan technieken- stromen genoemd binnen Jin Shin Jyutsu- waarmee u uw gezondheid op peil kunt houden.

De naam ‘dagelijks onderhoud’ zegt het eigenlijk al, het doel is Jin Shin Jyutsu dagelijks op uzelf leren toe te passen.
Jin Shin Jyutsu werkt op drie niveaus tegelijk:

  • verbetert lichamelijke klachten-fysiek
  • zorgt voor een betere stemming- emotioneel
  • helpt u evenwichtiger te zijn- verstand.

We starten met oorspronkelijke Jin Shin Jyutsustromen en nadat we een techniek hebben uitgeprobeerd op onszelf en eventueel op elkaar, verdiepen we ons in de mogelijke toepassingen en praten over wat er nu eigenlijk in het lichaam gebeurt.

Het is de bedoeling dat u  als deelnemers na het volgen van deze cursus met een toolkit ‘Dagelijks onderhoud’ naar huis kunt, om daar verder mee aan de slag te gaan en blijven.

 

De uiteinden van het lichaam

Een van de belangrijkste doelstellingen van Jin Shin Jyutsu is spanningen of stress leren onderkennen en weten wat te doen om te ontspannen. Jin Shin Jyutsu werkt op verschillende lagen, van inclusief tot specifiek. De vinger-teenstroom is een voorbeeld van de inclusieve wijze van werken en kan bijzonder helend zijn.

De zelfhulpcursus ‘De uiteinden van het lichaam’ gaat over de relaties die u legt wanneer u met uw vingers en tenen werkt. U leert hoe u door met tenen en vingers te werken spanning en stress bij kwetsbare mensen en ernstige klachten regelen kunt. Vinger en teenstromen binnen Jin Shin Jyutsu worden ook wel ‘stofzuigerstromen’ genoemd, ze zijn weinig belastend en komen ook bij kinderen extra van pas.

 

Workshop Jin Shin Jyutsu – 26 Qi-points

Bij '26 Qi-points'  besteden we specifiek  aandacht aan de 26 veiligheids-energiesloten (VES) die wij aan weerszijden van ons lichaam hebben.

Onze gezondheid en harmonie hangen af van de mate waarin de levensenergie constant en vrijelijk door ons lichaam kan stromen. Soms hoopt de energie zich in een bepaald lichaamsdeel op. We kunnen deze energie weer laten stromen via de 26 plaatsen die wij de ‘veiligheids-energiesloten’ noemen. Wanneer de veiligheidsenergiesloten vrij zijn, kan de energie zijn weg weer gaan.

Wanneer we in ons dagelijks leven emotioneel, fysiek of mentaal overbelast raken, wordt ons remsysteem geactiveerd. De VES vormen een vroegtijdig alarm dat ons laat weten dat bepaalde delen van ons systeem overbelast raken. Door de vroege alarmsignalen serieus te nemen kunnen we een verslechtering of groter ongemak zelf helpen voorkomen. Van belang hierbij is het uitgangspunt van Jin Shin Jyutsu: Focus op harmonie, hetgeen betekent focus op herstel van de  balans, niet op de klacht.
We staan stil bij alledaagse ongemakken, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn, kramp in de kuiten, wondjes of een vervelende bui (‘stemmingen‘) en oefenen grepen die daarbij van pas kunnen komen.

RTop